4007 TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ

25 Ekim 2018 Perşembe 08:37

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Meslek Yüksekokulu’nda “4007 TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ”

4007 TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ

Toplumda bilim ve sanat kültürünü oluşturmak, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımıza, kültürel mirasımıza, bu mirasın sürdürülebilirliğine, ilgi uyandırmak, kültürel turizme katkı sağlayacak ekonomik değeri olan kültürel, yerel motiflerin yer aldığı tasarım ürünler üretmek amacıyla 24-26 Ekim 2018 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Meslek Yüksekokulu, Akçaabat yerleşkesinde, “4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri” kapsamında “Sanat ve Bilim Işığında Yazmacılık Günleri” başlıklı proje gerçekleştirildi.  Katılıcılara Plaketler verildi.

img_6574.jpg

img_6628.jpg

img_6655.jpg

Gerçekleştirilen 4007 TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ'NE; Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Abdullah Ertem, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Abdullah Uraloğlu,Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Osman Nuri Ekim, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Özeren, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Ömer Yüksek Akçaabat ilçe Milli Eğitim Müdürü, işkur Müdür Vekili İbrahim Büyük ve ilçenin diğer protokol üyeleri katıldı. Projenin açılış programında konuşan Akçaabat Kaymakamı Dr.  Soner Şenel, "bu projede toplumun herkesiminin katılımı hedeflenmektedir. İlçemiz için oldukça faydalı olan projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." Dedi.

img_6688.jpg

img_6700-005.jpg

img_6695.jpg

img_6708.jpg

img_6713.jpg

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Nihan CANBAKAL ATAOĞLU’nun yaptığı projede, alanında uzman, atölye liderleri ve rehberleri yer almakta, Öğr. Gör. Nazmiye AYDIN, Öğr. Gör. Nermin SARAL, Öğr. Gör. Uğurtan TOYGAR proje ekibi olarak katkı vermektedir. 3 gün sürecek olan projede sanat ve bilim atölyeleri, sergiler, panel, seminer ve konferanslar yer alacak. KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu işbirliği ile hazırlanan projede Ortahisar Belediyesi, Akçaabat Belediyesi, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon İş Kurumu paydaş kurum olarak projeyi desteklemektedir. 82 uygulamalı atölyenin gerçekleştirileceği şenliğe toplumun genç ve yetişkin bireylerinde farkındalık oluşturmak amacıyla 3000 katılımcı beklenmektedir.

img_6744.jpg

img_6801.jpg