BELEDİYE ÇALIŞANLARINA ELEKTRONİK İMZA SEMİNERİ VERİLDİ

07 Kasım 2018 Çarşamba 16:16

Belediye Çalışanlarına Elektronik İmza Semineri Verildi

15 Ocak 2004 tarih ve 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ile ilgili yasal mevzuat gereğine uygun olarak Akçaabat Belediyesi’nde güvenli elektronik imza kullanımına geçiş süreci başlatıldı. Bu kapsamda Akçaabat Belediyesi çalışanlarına "Elektronik Belge Sistemi ve Elektronik İmzanın Kullanımı" konusunda Akçaabat Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğünce seminer verildi.

Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonu’nda verilen seminere daire amirleri ve birim çalışanları katıldı.
Sistem, belediye birimlerinin kendi aralarında ve kurumlar ile yaptıkları resmi yazışmaların elektronik imza ile imzalanmasını ve arşivlenmesini sağlayan bileşenleri içeriyor. Form ve evraklar elektronik imza ile imzalanarak işleme konulacak. Bu sayede kâğıt kullanılmadan yazışma işlemleri yürütülecek; kâğıt israfı en aza düşürülecek ve aynı zamanda daha hızlı belediyecilik sağlanacak.