KURBAN ÖNCESİ UYARI; KURBAN ARTIKLARINI AÇIKTA BIRAKMAYIN!

29 Ağustos 2017 Salı 16:45

Akçaabat Belediyesi ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uyarıda bulundu.

Kurban Öncesi Uyarı; Kurban Artıklarını Açıkta Bırakmayın!

Akçaabat Belediyesi ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uyarıda bulundu.

Temiz bir Kurban Bayramı yaşanması için halkımızın kurban artıklarını gelişigüzel bırakmamaları konusunda uyarı yapan Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, uygun olmayan yerlerde açıkta bırakılan kurban artıkları hem çevre ve görüntü kirliliğine hem de sağlık açısından zararlı olacağına değindi.

Mahallelerde ve kırsal kesimlerdeki kurban artıklarının ise toprağa gömülmesi gerektiğini belirten ekipler, “Vatandaşlar kurban kesim yerlerinin dışında kurban kesmesinler. Kesilen kurbanların atıkları çevreye veya çöp konteynırlarına atılmasın. Çöp konteynırlarına atılan kurban atıkları ve sakatatlar hava sıcaklıkları nedeniyle çevreye kötü koku yayacak ve sağlık açısından olumsuz sonuçlara sebebiyet verecektir.” dedi.

Ekiplerin Vatandaşlardan Ricası

Vatandaşlardan kurban artıkları hususunda daha fazla hassasiyet göstermelerini isteyen Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, “ Özellikle Kurban Bayramı'nda çevre temizliği konusunda daha fazla hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Vatandaşlarımızın genel çevre temizliği kurallarına uyarak kurban artıklarını usulüne uygun olarak toprağa gömerek imha etmeleri  çevre sağlığı için yapılacak en doğru davranış olacaktır.“ dedi.

Kurban Bayramı boyunca denetimlerde bulunacak olan Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurban artıklarını gelişigüzel çevreye bırakan vatandaşlar için yasal işlem uygulayacak.