SEMPOZYUM ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI YAPILDI

10 Ekim 2018 Çarşamba 13:16

12-14 Ekim 2018 tarihlerinde Akçaabat’ta yapılacak olan “Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat” sempozyumu öncesinde Akçaabat Belediyesi bünyesinde basın toplantısı gerçekleştirildi.

SEMPOZYUM ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI YAPILDI

Basın toplantısına Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Başkan yardımcıları Osman Parlayan ve Osman Nuri Ekim, Akçaabat Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Mersinli, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı eski milletvekili Ali Kemal Başaran, KTÜ'lü Profesörlerden Kemal Üçüncü ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda konuşan Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Belediyemizce Akçaabat yöresinin kültür envanterini oluşturan soyut-somut, yazılı-sözlü, görsel, maddi kültür mirası, tarihi, sosyal yapısı, sosyal tarihi, arkeolojisi, sanat tarihi, mimari tarihi,  dinler tarihi,  etnoloji, sosyal antropoloji, sosyal psikoloji fizik antropoloji, coğrafi özellikleri başlıkları altında, 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat” adlı sempozyumun 2.’sini düzenliyoruz. Böyle bir sempozyum vasıtasıyla bölgemizin, ilimizin ve ilçemizin tanıtımını da yapmaya çalışacağız. Sempozyumda genel olarak 28 oturum yapılacak. Türkiye’nin birçok üniversitesinden akademisyenlerin katıldığı sempozyumumuz büyük bir organizasyon olacak. Şimdiden sempozyumumuza ilgi gösteren, katılan ve sunum yapacak hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hem Akçaabat hem de bölge insanımızı sempozyumumuza davet ediyoruz. İnanıyorum ki Akçaabatımız ve bölgemiz hakkın merak edilen her şeyi sempozyumumuzda bulacaklardır.” İfadelerini kullandı.

Başkan Türkmen’in konuşmasının ardından eski Milletvekili Ali Kemal Başaran ve Kemal Üçüncü’de sempozyum hakkında görüşlerini dile getirdi.

Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu 12 Ekim 2018'de saat 10.00'da Hamam Çimeni'nde başlayıp 14 Ekim 2018 tarihinde sona erecektir.