TİYATRO GÜNLERİ SONA ERDİ

12 Mart 2019 Salı 14:28

Akçaabat Belediyesince düzenlenen 9. Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nin son akşamında KTÜ Tiyatro Kulübü tarafından ‘7 Kocalı Hürmüz’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

TİYATRO GÜNLERİ SONA ERDİ

Sadık Şendil’in yazdığı, Ahmet Akyol’un yönettiği ve kalabalık bir oyuncu kadrosu olan oyunun hikayesi ise şöyle; “1800’lü yılların sonlarında İstanbul Taşkasap’ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak onun gönlü berber eşinin dükkanında gördüğü doktora düşmüştür. Bir hastalık uyduran Hürmüz, doktoru da evine getirir. Doktor da ona aşık olur. Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar gülünç gelişmeler karşısında bulurlar.”

Oyun sonunda KTÜ Tiyatro Kulübü ekinine Jandarma Binbaşı Mustafa Selçuk plaket takdim etti.