ULUSLARARASI RESİM ÇALIŞTAYINA MUHTEŞEM FİNAL

10 Ağustos 2018 Cuma 13:56

Akçaabat Belediyesince 5.'si düzenlenen Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı'nın finali ressamlar tarafından açılan sergi ile son buldu.

ULUSLARARASI RESİM ÇALIŞTAYINA MUHTEŞEM FİNAL

Sergi açılışına, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

s5.jpg

s6.jpg

Serginin açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Yaklaşık beş gündür sanatçılarımız aramızda ve çalışmalarını sürdürüyorlar. Sanatçılarımızın Güzel Sanatlar Lisemizdeki atölyelerdeki çalışmaları esnasında kendileriyle birlikte vakit geçirip sohbet ettik. Akçaabat’ın bir kültür sanat şehri olmasını arzu ediyoruz. Nüfusumuz her geçen gün artıyor. Biz istiyoruz ki vasıflı, sanatsever, kültürlü ve dünyayı takip eden bir nüfusumuz olsun. Bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok çalışmalarımız var.  Festivallerimiz, tiyatro günlerimiz, müzik korolarımız ve resim çalıştayımız gibi kültür sanat konusunda çalışmalarımızı her zaman yapıyoruz. Bu sebeple yurt içinden ve yurt dışından aramıza katılan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. “ dedi.

s3.jpg

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise “Trabzon bir sanat ve sanatçı şehridir. Sanatın, kültürün ve edebiyatın insan hayatından çıktığı yerin ne kadar çorak olduğunu biliyoruz. Sanata verdiği değeri gösteren bu çalıştayı düzenleyen Akçaabat belediyesi’ne ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

s1.jpg

s2.jpg

s4.jpg

Sergi programı horon gösterisi ile başlarken, açılış konuşmaları ve çalıştaya yurtiçi ve yurt dışından katılan ressamlara katılım belgeleri takdim edilmesi ile devam ettikten sonra sergi açılışına geçildi.

s7.jpg

Açılan sergi 15 gün boyunca açık kalacak. Çalıştaya katılan sanatçılar, şehrimizin doğal güzelliklerinden, tarihi mekânlarından, yemeklerinden ve kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını ifade ettiklerini belirttiler.