AKÇAABAT’TA DOLU DOLU FESTİVAL

21 Temmuz 2019 Pazar 13:29

Birbirinden farklı etkinliklerle gece ayrı gündüz ayrı muhteşem gösterilere ev sahipliği yapan 29. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, ikinci akşamında da coşturdu.

AKÇAABAT’TA DOLU DOLU FESTİVAL

Gündüz yurt içinden ve yurt dışından gelen Halk Oyunları ekiplerinin Trabzon Meydan Parkı’ndaki gösterileriyle başlayan coşkulu eğlence, Atatürk Parkı’nda devam etti.

Gece festival alanında yurt içinden ve yurt dışından gelen halk oyunları grupları; İstanbul Halkoyunları Grubu, Manisa Halkoyunları Grubu, Giresun Belediyesi Halkoyunları Grubu, Artvin Halkoyunları Grubu ve Edirne Halkoyunları Grubu sahne aldı. Festival kapsamında spor müsabakalarında dereceye giren gruplara ödülleri protokol üyelerince verildi. Grup gösterilerinin ardından Serdar Bıyıklı, Aykut Özer ve Pelin Karaağaçlı seyirciyle buluştu.

Ekin Uzunlar, Coşturdu

Festivalin ikinci akşamında heyecanla beklenen Ekin Uzunlar, sahnedeki enerjisi ile izleyenleri kendine hayran bıraktı.  Konser alanını hınca hınç dolduran her yaştan yüzlerce Akçaabatlı, Ekin Uzunlar’ın birbirinden güzel şarkılarıyla eğlendi. Trabzon Spor’a destek için tüm ekibiyle yeni çıkan formaları giyerek sahneye çıktı. Müziğin her türü ile hayranlarına eğlence dolu anlar yaşatan Ekin Uzunlar, üzerindeki Trabzon Spor formasını engelli bir hayranına verdi. Zaman zaman seyircilerin yanına giden Uzunlar, seyirciler tarafından sevgi ve alkış yağmuruna tutuldu.

Festivale Siyasetçi Akını Oldu

Akçaabat Belediyesi tarafından 29.’su düzenlen Uluslararası Müzik ve Halkoyunları Festivaline ikinci akşamında ilçe protokolünün yanı sıra milletvekilleri de katıldı. Festivalde, Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, aslen Trabzonlu olan hemşerimiz Ak Parti Ordu Milletvekili Ergun Taşçı, TBMM Başmüşaviri Akçaabatlı hemşerimiz Hikmet Çolak, Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sebahattin Yazıcı, Ortahisar İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin, Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, Akçaabat Oto Galericiler Dernek Başkanı Necati İsak, Akçaabat Kent Konseyi üyesi ve iş Adamı Yaşar Erbaşaran, Akçaabat Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde konuşan Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Akçaabat Belediyesine bu muhteşem organizasyonu düzenlemesinden dolayı hem tebriklerimi hem de takdirlerimi sunuyorum. Belediye Başkanımız Sayın Osman Nuri Ekim ve ekip arkadaşları oldukça güzel bir organizasyona imza attılar. Karatenizin en büyük festivali Akçaabat festivali tüm Türkiye’den dudak ısırtırcasına seyrediliyor. Organizasyona katılım ve siz değerli hemşerilerimizin yüksek oranda ilgisi, Ankara’dan İstanbul’dan Türkiye’nin her yerinden hissediliyor. Horonuyla yaylalarıyla kültürüyle, sanatıyla, insanıyla, ürettikleriyle, çarşısıyla, pazarıyla, köftesiyle hizmet sektörüyle, hastanesiyle, üniversitesiyle, Akçaabat; Karadeniz Bölgesinin bir numarasıdır. Bizeler düşen Akçaabat’ı bugün ki olduğu yerden daha da yüksek yerlere doğru çıkartmaktır. Bunun için gayret ediyor büyük projeleri hayata geçirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Akçaabat’ı bir marka olarak gurur kaynağı olarak kalbimizde taşıyacağız ve bu festivallerle birlikte çocuklarımızın geleceği için bölgemize en iyi hizmeti alacağız. Biz hep birlikte hangi görüşten olursak olalım kalbimizle beraber bayrağımız için, milletimiz, vatanımız ve devletimiz için uğraştıkça bize hiç kimsenin olumsuz etkisi olamayacaktır. Topyekûn birlikte olmak üzere bu tip festivallerde bu coşkulu kalabalıkla geleceğe ümitle bakıyorum. Tekrar Akçaabat Belediyemizi, belediye çalışanlarımızı, festivale katkı veren sanatçısından ses operatörlerine ve sunucularına tanıtım medya sorumlularına kadar herkese gönül dolusu şükranlarımı sunuyor; siz değerli hemşerilerimle gurur duyduğumu ifade ederek sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”  dedi.

Festival sonunda ikinci akşamda sahne alan sanatçılara ve gruplara Ak Parti Trabzon Milletvekilimiz Dr. Adnan Günnar,TBMM Başmüşaviri Hikmet Çolak,Belediye Başkan Vekilimiz Cevdet Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcılarımız Ali Güngör ve Serkan Özdemir, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal işler Daire Başkanı Sebahhatin Yazıcı, Belediyemiz Meclis Üyesi Osman Zeki Alşan, İşadamı Akçaabat Kent Konseyi Üyesi Yaşar Erbaşaran,  Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu,Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin,Akçaabat Basın Mensuplarından Şeyda Ergül ve  plaket takdim ettiler.

img_6009.jpg

img_6069.jpg