BELEDİYEDEN "MEVLANA'DA ALEGORİK ANLATIM" KONULU KONFERANS

12 Aralık 2018 Çarşamba 13:58

11-17 Aralık Mevlana Haftası kapsamında, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından "Mevlana'da Alegorik Anlatım" konulu konferans gerçekleştirildi.

Belediyeden

KTÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden Doç. Dr. Savaşkan Cem Bahadır'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Mevlana'nın hayatı, büyük bir ilim ve din bilgini oluşundan, Şems-i Tebrizi ile karşılaşması ve hayatındaki öneminden bahsedildikten sonra, konunun başlığına da adını veren Alegorinin tanımı yapıldı.

Terim olarak alegori; başka türlü konuşmak, başka şeyler söylemek, kastedilenden başka şey(ler) söylemek anlamına gelmektedir. Mevlana'nın Mesnevi isimli eserinde bu anlatı türü ile sıklıkla karşılaşılmaktadır. Mesnevi'nin ilk on sekiz beytine bakıldığında alegorik anlatıma uygun olduğu görülmektedir.

Konuşmasının ardından kendisine plaketini Akçaabat Belediye Başkan Vekili Abdullah Ertem takdim etti.