DAĞ TURİZMİNİN YENİ GÖZDESİ ‘AKÇATEPE’

27 Haziran 2019 Perşembe 12:43

Akçaabat’a 8 kilometre mesafedeki Akçatepe, doğal güzellikleriyle Doğu Karadeniz'in yeni turizm merkezlerinden biri olmaya aday.

DAĞ TURİZMİNİN YENİ GÖZDESİ ‘AKÇATEPE’

Ziyaretçilere, dağ turizmine yönelik alternatifler sunan Akçatepe, temiz havası ve doğasıyla bütünleşen güzelliklerin yanı sıra kent manzarasıyla da adeta bir seyir alanı olma özelliği taşıyor.

Doğal güzellikleriyle ön planda olan 'Akçatepe', yeni turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı misafirleri ağırlamaya hazır.

Konaklama anlamında 24 dağ evi ile dikkatleri üzerine çeken Akçatepe, bir tarafta dağ manzarası ve bölgeyi kaplayan çam ağaçları diğer tarafta da deniz ve kent manzarasıyla adeta seyir alanı görünümüne sahip.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim; Akçatepe, konaklamanın yanı sıra günübirlik de yerli ve yabancı turistlerin ilçede vazgeçemediği bölgeler arasında yer alıyor.'

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Akçaabat'ın doğal güzellikleri, yaylaları ve yemek kültürünün yanında tarihi yapısıyla da ön plana çıktığını söyledi.

İlçenin dağ ve yayla turizminde de dikkati çektiğini dile getiren Başkan Ekim, bu kapsamda Akçatepe'nin yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldiğini ifade etti.

Başkan Ekim, bölgeye gelen tüm ziyaretçilerin bu güzelliklerden istifade etmesini istediklerini vurgulayarak, 'Bu kapsamda da turizme dönük çalışmalara ağırlık veriyoruz. Turizmden daha fazla pay almak istiyoruz. Bu yönde de alternatif turizm destinasyonları oluşturmak için gayret ediyoruz.” diye konuştu.

'Akçatepe ziyaretçilerine farklı güzellikler sunuyor.'

Akçatepe'nin de önemli bir turizm destinasyonu haline geldiğine dikkati çeken Başkan Ekim, şöyle devam etti:

'Akçatepe ziyaretçilerine farklı güzellikleri bir arada sunuyor. Deniz ve dağ manzarasıyla Akçatepe, adeta bir seyir alanı. Son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Akçatepe, Doğu Karadeniz'deki gözde mekanlar arasında yerini almaya başladı. Bu kapsamda da ziyaretçi sayımız her geçen gün artıyor. Ziyaretçilerimizin tercihlerinde ilk sıralarda yer almamız ve onların bölgeden memnun ayrılmaları da bizleri ayrıca mutlu ediyor.'

Başkan Ekim, “Turistin milliyeti değil memnuniyeti önemlidir.”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçatepe'nin her mevsim yerli ve yabancı turistlerden ilgi gördüğünü de işaret ederek, bölgenin yerli turistlerin yanı sıra ağırlıklı olarak Körfez ülkelerinden gelen turistler tarafından da rağbet gördüğünü kaydetti.

Turizme sürekli yeni değerler kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Ekim, “Akçatepe, konaklamanın yanı sıra günübirlik de yerli ve yabancı turistlerin ilçede vazgeçemediği bölgeler arasında yer alıyor.' dedi.

Akçatepe'de özellikle bahar ve yaz aylarında aşırı yoğunluk yaşandığına dikkati çeken Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, buraya bir dağ oteli yapma çalışmaları olduğunu ve bu yönde de yapılan çalışmaları hızlandırdıklarını sözlerine ekledi.