KARLA MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ

09 Şubat 2020 Pazar 16:32

Akçaabat Belediyesi ekipleri, şiddetli kar yağışı nedeniyle beslenmekte zorluk yaşayan sokak hayvanlarına yiyecek dağıttı.

KARLA MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ

SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADIK

Konu ile ilgili açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde sokak hayvanlarını unutmadık. Belediye ekiplerimiz sokak hayvanlarının ve kuşların aç kalmaması ve hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Şehrin her noktasına sokak hayvanları için belediyemiz ekipleri tarafından yiyecek bırakılıyor.” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİNİ İSTİYORUZ

Sokak hayvanlarının ve kuşların hayatlarını devam ettirebilmeleri için şehrin muhtelif yerlerine belediye ekiplerince yiyecekler bırakıldığını dile getiren Başkan Ekim, kırsaldaki sokak hayvanları için vatandaşların desteğini istedi. Akçaabat’ın yüksek kesimlerinde ve kırsaldaki sokak hayvanlarına vatandaşların da yardım eli uzatmalarını rica eden Başkan Ekim, “ Sokak hayvanları hayatımızın bir parçasıdır. Bizler bu dünyayı onlarla paylaştığımızı unutmamalıyız. Şehir merkezinde ve ulaşabildiğimiz her yere onlar için yiyecekler bırakıyoruz. Vatandaşlarımızın da kırsal kesimlerde bu konuda hassasiyet göstermelerini ve hayvanlar için yem bırakmalarını istiyoruz.” dedi.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, sokak hayvanlarına yiyecek bırakılabilmesi noktasında destek veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne, Akçaabatlı iş adamlarımızdan Yaşar Erbaşaran’a ve vatandaşlara teşekkür etti.

VATANDAŞLARDAN RİCADA BULUNDU

Karla mücadele çalışmalarını titizlikle takip edip inceleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, vatandaşlardan ricada bulundu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ağaçlarda kar biriktiğini belirten Başkan Ekim, dünyamızın akciğerleri olan ağaçların kırılmaması için üzerlerindeki karların silkelenmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Ekim, “ Belediyemiz ekipleri kar küreme ve yol açma çalımlarının yanı sıra üst geçitleri ve kaldırımları da temizliyor. Bunun yanında ekiplerimiz ağaçların kırılmaması için üzerinde bulunan karları da silkeliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olmalarını ve ağaçlarda biriken karları silkelemelerini rica ediyoruz. Karla mücadele çalışmalarımızda sabır ve anlayışları için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.