OKUL BAHÇELERİ YAZ AYLARINDA OTOPARK ALANI OLDU

27 Haziran 2019 Perşembe 18:44

Yaz sezonunun açılması ile birlikte Akçaabat’ta nüfus yoğunluğun artmasıyla ilçemizde. trafik ve otopark sorunu yaşanıyor.

OKUL BAHÇELERİ YAZ AYLARINDA OTOPARK ALANI OLDU

Bu nedenle Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Kaymakamlığı işbirliğinde alınan karar doğrultusunda  ilçe merkezde bulunan okulların bahçeleri okullar açılıncaya kadar otopark olarak kullanılabilecek.

Ücretli otopark olarak vatandaşlara hizmet verecek olan okul bahçelerinden elde edilen gelirler ise okulların Okul Aile Birliklerine bağışlanacak.

Bu uygulamayla birlikte, hem yaz aylarındaki yoğunluk sebebiyle yaşanan otopark sıkıntısına çözüm bulunuyor hem de okullara katkı sağlanıyor.